Prins Alexander & Adjudant Niels

Afgelopen 10 november om 21:11 was het zover, voor een volle zaal in ’t Kulturhuspresenteerden Prins Alexander en Adjudant Niels, de nieuwe hoogheden van Carnavalsvereniging de Melbuulkes uit Borne, zich aan de eigen leden en zusterverenigingen.

Prins Alexander

Alexander Boers, na zijn geboorte in Hengelo 29 jaar geleden, Borne niet meer verlaten. Hijwoont samen met zijn vriendin Mariana en honden Niko en Iris. In het dagelijks leven repareert, plaatst en serviced hij airco’s namens BBCool, nu nog de zaak van zijn vader. Deze neemt hij langzaam maar zeker over. Zijn vader was al eerder adjudant in Borne bij het ‘t Iemnschoer, dus toen hij gevraagd werd kon hij moeilijk nee zeggen. Carnaval is dus verre van onbekend in de familie. Verder is de prins der Melbuulkes een liefhebber van lekker eten, feestjes (waar hij zijn Venezolaanse roots laat gelden op de dansvloer), gezelligheid en squasht hij geregeld samen met zijn adjudant. Toen hij gebeld werd door de keuzecommissie stond hij op de ladder. Nadat hij met beide voeten veilig op de grond stond en de vraag gesteld kreeg of hij prins wilde worden zei hij (uiteraard na kort overleg met de vrouw des huizes) volmondig ja! En dat kan uiteraard alleen maar met zijn beste kameraad als adjudant.

Adjudant Niels

Niels Vluttert, ook 29 jaar, is eveneens een Bornenaar in hart en nieren. Na zijn opleiding werktuigbouwkunde aan de UT is hij aan de slag gegaan als Project Engineer bij CIREX in Almelo waar hij nu nog steeds werkzaam is. Niels heeft een sociale agenda drukker dan ieder ander maar toen hij door Alexander als zijn adjudant gevraagd werd heeft hij geen seconde getwijfeld. Nog niet echt wetend aan wat voor avontuur hij precies begon, voor Niels is op deze manier carnaval vieren namelijk wel nieuw. Niels mag in zijn vrije tijd graag frituren, feesten met zijn vrienden maar drinkt altijd stipt om 20:00 eerst een bak koffie. Verder reist hij graag, of het nu met het vliegtuig of zijn eigen motor is. Laat dat nu net bijna zijn opkomst in de weg hebben gestaan. Hij zou namelijk pas zaterdagmorgen 11 november landen op schiphol van zijn vakantie in Hong Kong. Geluk bij een ongeluk is zijn vlucht heel toevallig aangepast en is hij alsnog vrijdagmorgen 10 november geland op schiphol, precies op tijd voor zijn opkomst!

Het kersverse jonge koppel gaat voorop in de polonaise onder hun motto:

De een heeft krullen, de ander is kaal. Dit jaar wordt carnaval fenomenaal!