Melbuulnse Moat’n

De Melbuulnse Moat’n

Melbuulnse Moat’n

En toen was het zover… op vrijdag 10 november 2023 om 19:43 uur gingen in het Kulturhusde jassen uit en stapten we de wereld in. De Melbuulnse Moat’n was een feit. Die avond hebben we veel complimenten gehad en natuurlijk ook de nodige nieuwsgierige vragengesteld gekregen.

Al langere tijd speelt de situatie door mijn hoofd dat er binnen de vereniging heren zijn die niet kunnen kiezen ergens bij te horen. Je bent óf jeugd óf Raad van Elf óf ex-Hoogheid. Andere smaken waren er niet waardoor er mogelijk heren zijn die ook leuk mee willen doen, maar daar moeite mee hebben omdat de aansluiting lastiger kan zijn.

Afgelopen jaar heb ik samen met Danny Hartkamp en Pim Verbeek hier veel over nagedachten een en ander uitgewerkt. Het is uit dit denkwerk waar de herengroep uit is ontstaan met (uiteindelijk) de naam: Melbuulnse Moat’n. Ook hebben wij ideeën over waar wij binnen de vereniging voor willen staan: 

Wij zijn een groep heren die zich verbonden voelen met de vereniging en met zo min mogelijk verplichtingen zich in willen zetten voor de vereniging. Dit doen wij door herkenbaar te zijn als groep en ons op vrijwillige basis in te zetten voor diverse activiteiten. Hierdoor zijn wij aantrekkelijk voor heren binnen de vereniging om lid te blijven en voor heren buiten de vereniging om lid te worden.

Na uitnodigingen te hebben verstuurd zijn we met vijf heren bijeengekomen: Dave ter Laak, Jan Platenkamp, Victor Monnink, Danny en ik. Doordat we laagdrempelig willen blijven en tegelijk zichtbaar willen zijn, kwamen we uiteindelijk met de kleding keuze op een blouse en een jasje in opvallende kleuren van de vereniging.

Nu de basis gelegd is en we de eerste avonden gehad hebben, ontstaan wat meer ideeën (waaronder een mascotte) en melden zich de eerste geïnteresseerden. Ik denk dat we een mooie stap hebben gezet, zowel voor de heren binnen de vereniging (nu en in de toekomst) alsook voor de vereniging zelf. Ik wens jullie en onszelf een leuke tijd met de MelbuulnseMoat’n.

Proost!